Skip to content

Projecten

Placemaking: ervoor zorgen dat gebouwen en gebieden weer gaan leven. Innovatie en gastvrijheid zijn de pijlers waardoor overheden, ondernemers, organisaties en omwoners elkaar vinden, inspireren en mobiliseren.

Placemaking

Placemaking is de loop in een stukje stad krijgen waar dat niet vanzelfsprekend is. In het jaar 2017 zijn wij gestart met de herontwikkeling van de Gasthuisvelden. We kregen de opdracht het voormalig belastingkantoor, nu De Teruggave, in te richten voor tijdelijke huisvesting voor bedrijven.

Placemaking en community building lukt alleen wanneer je gastvrij (of gastgericht) bent én blijft. Daarom initiëren we allerlei sociale en vernieuwende activiteiten voor omwonenden, gebruikers en andere partners.

Community building

Community building gaat over het laten ontstaan van nieuwe verbindingen. Tussen gebruikers van De Teruggave, omwoners en andere betrokken organisaties. Op een laagdrempelige manier iets in gang gaan zetten zodat mooie connecties en creaties ontstaan.

Wederkerigheid

De Teruggave aan de Gasthuisvelden 11 werkt iedereen op zijn of haar manier aan wederkerigheid: gebruikers van het pand betalen een schappelijke huurprijs, in ruil daarvoor geven zij iets terug aan het netwerk of de wijk. Dit is waar placemaking en community building in elkaar overgaan.

Connectie

Om placemaking en community building-projecten vanaf het begin goed aan te pakken, zijn we erg kieskeurig. De loop ergens in krijgen, dan moet je de connectie zoeken met direct betrokkenen. Van binnen naar buiten gaan, werkt erg goed.

Ken je een pand of een stukje stad waar wij eens naar moeten kijken, bel of mail ons. We komen graag meedenken.

De Teruggave

nimble_asset_BP-Iconen-1

Oude Rechtbank, Sluissingel

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-2

De stad in

Stadswandelingen en beleef het nieuw vakmanschap

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Voor wie

Populaire stadswandelingen

Een stad, dat is een hoop stenen en veel mensen. Om een kloppend, warm en gastvrij hart erin te krijgen, vraag je Breda Promotions. Bij alles wat wij aanpakken, denken wij aan de gebruiker.

Evenementen in Breda

Evenementen waaraan wij bijdrage leveren aan de organisatie.

nimble_asset_BP-Iconen-3

La Vuelta Holanda: De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat van start in Nederland.

nimble_asset_BP-Iconen-3

Open Monumentendag 2021

nimble_asset_BP-Iconen-3

United Colors Breda
Verbind locals en internationals uit de buurt.

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753