Skip to content

Projecten

Placemaking: ervoor zorgen dat gebouwen en gebieden weer gaan leven. Samen met bewoners, bezoekers en bedrijven werken aan een betere stad. Met de vier pijlers Placemaking, Community Building, Wederkerigheid en Verbinden gaan wij aan de slag. Als je deze pijlers productief weet te maken, heb je de beste papieren voor de toekomst.

Het brengt ons samen.

Placemaking

Placemaking is de loop in een stukje stad krijgen waar dat niet vanzelfsprekend is. In 2017 geleden zijn wij gestart met de herontwikkeling van de Gasthuisvelden. Wat startte met het project De Teruggave in het voormalig belastingkantoor wordt nu ook doorgepakt het gebied Schorsmolen. 

Placemaking en community building lukt alleen wanneer je gastvrij bent én blijft. Daarom initiëren we allerlei sociale en vernieuwende activiteiten voor omwonenden, gebruikers en stakeholders.

Community building

Community building gaat over het laten ontstaan en onderhouden van nieuwe verbindingen. De weg die je samen gaat is het belangrijkste: deze beweegt steeds mee met de veranderende tijd. Samenwerken met lokale ondernemers, omwoners en andere betrokken organisaties is key. Op een laagdrempelige manier iets in gang gaan zetten zodat mooie connecties en creaties ontstaan.

Wederkerigheid

Wederkerigheid is een afspraak vanuit gelijkwaardigheid: het laat zien wat je elkaar te bieden hebt. Iedereen geeft iets aan elkaar en/of de stad en krijgt daar ook wat voor terug. Dit is waar Placemaking en Community Building in elkaar overgaan. Wederkerigheid is flexibel en creëert crossovers. Door wederkerigheid in diversiteit bereik je inclusiviteit: door elkaars verschillen te accepteren en krachten te bundelen en te benutten zorgen we voor een leefbare stad voor iedereen. 

Verbinden

Om placemaking en community building-projecten vanaf het begin goed aan te pakken is kennis en onderzoek nodig. De loop ergens in krijgen, dan moet je de verbinding aangaan met direct betrokkenen. Van binnen naar buiten gaan met als basis de DNA en de identiteit van de plek, dat werkt goed.

Ken je een pand of een stukje stad waar wij eens naar moeten kijken, bel of mail ons. We komen graag meedenken.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Community Elisabeth

De Teruggave

nimble_asset_BP-Iconen-1

Oude Rechtbank, Sluissingel

De Nieuwe Mark

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-2

De stad in

Stadswandelingen en beleef het nieuw vakmanschap

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Voor wie

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753