Skip to content

Markdal excursie met Oranje tintje

Ga met ons mee met de Markdal excursie. De wandeling voert je door het buitengebied van de stad Breda op de grens met Vlaanderen en geniet van groene natuur hotspots: de groene weilanden, drassige oevers en een meanderende rivier. Eyecatching  is het lieflijke kasteeltje Bouvigne.

Al wandelend hoor je meer over de geschiedenis van de Oranjes met dit gebied. Het nabijgelegen Mastbos is het oudst aangeplante bos van Nederland. Graaf Hendrik III heeft rond 1500 zaad uit de Vogezen laten planten en hieruit ontstond het huidige Mastbos. Kasteel Bouvigne is gebouwd als jachtslot voor de Oranjes. Koningin Beatrix en Prins Claus vierden hier hun verlovingsfeest!

Details

  • Kosten: € 20,00 p.p. inclusief BTW.
  • Inclusief: entree tuinen kasteel Bouvigne
  • Extra: koffie/thee of drankje in horecagelegenheid naar keuze in het Ginneken of het Mastbos (niet inbegrepen in de prijs)
  • Duur: 1,5 uur 
  • Aantal personen: minimaal 10. Ben je met minder dan 10 personen, maar wel bereid om voor 10 personen te betalen dan ben je natuurlijk van harte welkom met een kleiner gezelschap.
  • Startpunt: parkeerterrein restaurant Bouvigne Paradijs, Bouvignelaan 3, Breda.
  • Let op: deze wandeling is alleen te boeken van maandag tot en met vrijdag.

Extra informatie

De toekomstige plannen voor dit het gebied worden toegelicht en de kansen voor flora en fauna.

Bezoek aan de Franse- Engelse- en Duitse tuin en boomgaard van kasteel Bouvigne. Door de verhalen over de bijzondere bewoners van dit kasteeltje waan je je even in vroegere tijden.

Maatwerk

Wij bieden altijd maatwerk. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten dan zorgen we ervoor dat je Markdal beleving perfect aansluit bij je wensen.

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Alles op z’n plek

Community building en placemaking

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753