Skip to content

Hip Ambacht: De Straatjes van Breda

Ga met ons mee naar de hippe straatjes van Breda. 

Hip Ambacht, de straatjes van Breda is de meest geboekte wandeling van Breda Promotions. Verwonder en geniet. Proef en beleef!

Goud- en zilversmeden, boekbinders, uurwerkmakers, pasteibakkers, bierbrouwers, leerbewerkers en nog veel meer ambachtslieden werkten vaak in hun ateliers/werkplaatsen aan huis rondom het Kasteel van Breda. Zij verdienden een goede boterham dankzij opdrachten van de Nassaus. Later vooral dankzij opdrachten van militairen en industriëlen.

Al enkele jaren zien we een nieuwe waardering ontstaan voor het ambacht. Een creatieve ambachtscultuur is ontstaan en heeft de toekomst. Leuke jonge ondernemers vestigen zich in de oude panden van weleer en tonen met passie hun werk. Wij nemen je mee, maak kennis met oude en nieuwe ambachten en hun makers!

Details

 • Kosten: € 40,00 p.p. inclusief BTW, met een minimum van 10 personen.
 • Inclusief: kopje koffie of thee met ambachtelijke lekkernij, een glas ambachtelijk gebrouwen bier of een heerlijke wijn.
 • Extra: patisseriegebak € 4,50.
 • Duur: 2,5 uur. 
 • Aantal personen: minimaal 10. Ben je met minder dan 10 personen, maar wel bereid om voor 10 personen te betalen dan ben je natuurlijk van harte welkom met een kleiner gezelschap.
 • Startpunt: poort Begijnhof Breda, Catharinastraat 23, Breda.

Ervaar de ambachten van onze stad

Extra info

 • Onze gidsen introduceren je bij diverse ambachtslieden in de stad.
 • Deze rondleiding is niet mogelijk op zondag.

Lees meer over deze wandeling op Reisgenie.
We staan op #1 in het lijstje van bijzondere stadswandelingen van de NS.

Welke ambachtslieden ontmoeten we tijdens de tour?

 • Een klokkenmaker in zijn museale- werkplaats en winkel. De tijd vliegt wanneer de jonge vakman uitleg geeft tussen meer dan 400 klokken.
 • Ook nieuwe ambachten verdienden de aandacht. Jonge kunstenaars vertellen u meer over lasersnijden. Hout, plastic, alles kan worden bewerkt. Een eigentijds ambacht!
 • Gebrouwen in de eigen brouwerij van De Beyerd proeven we een glas Drie Hoefijzers Klassiek. Hoog het hart, hoog het lied, hoog het bier.

Of

 • In de oude kosterwoning van de Grote Kerk geniet u van een wijnproeverijtje. Goede wijn behoeft geen krans.

Maatwerk

Ben je benieuwd naar andere ambachten? Edelsmeden, hoeden maken, architectuur, Dutch design? Laat het ons weten, dan doen we een voorstel met alternatieve bezoeklocaties. Heb je vragen of opmerkingen?  We denken graag mee zodat je Hip Ambacht beleving perfect aansluit bij je wensen.

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Alles op z’n plek

Community building en placemaking

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753