Skip to content

Foods & Boots, Breda als garnizoensstad

De 4.000 stappen route Foods & Boots! Stap in het soldaten verleden van Breda en kom alles te weten over het leven van Jan Soldaat, de marketentster en de officier. Van ‘bunkeren’ tot ‘Ik zal handhaven’.

Foods & Boots vertelt het verhaal over Breda als garnizoensstad, waar Bredanaars van en voor het leger leven. Ontvangst voor het voormalige belastingkantoor, De Teruggave op de Gasthuisvelden 11. We lopen langs kazernes, arsenalen en huizen van officieren en onderofficieren. Met een interactief kaartspel leer je de straattaal van Jan Soldaat spreken.

Vele stadsgenoten verdienden een goed belegde boterham aan het leger. Ambachtslieden en industrie hebben door de eeuwen heen geprofiteerd van soldaten in de stad. Denk hierbij aan chocolade, bier, aardappels, groente en fruit.

We starten in dit nieuwe plangebied in de binnenstad de Gasthuisvelden, waar ruimte aan de stad wordt toegevoegd door het ont­sluiten van voormalige defensieterreinen en de verbinding met rivier de Nieuwe Mark volop in beweging.

Details

  • Kosten: € 39,00 p.p. inclusief BTW met een minimum van 10 personen. 
  • Inclusief: kopje koffie of thee met worstenbrood, soldatenkaarten en de soldatenlikeur Bonsoir.
  • Extra: Karakteristiek Bredaas Witbier, gemaakt van haver en boekweit: € 4,50.
  • Duur: 2,5 uur.
  • Aantal personen: minimaal 10. Ben je met minder dan 10 personen, maar wel bereid om voor 10 personen te betalen dan ben je natuurlijk van harte welkom met een kleiner gezelschap.
  • Startpunt: De Teruggave, Gasthuisvelden 11, Breda.

Extra informatie

  • Ontvangst voor De Teruggave (oude belastingkantoor), Gasthuisvelden 11.
  • De wandeling gaat over het kazerneterrein van de oude Seeligkazerne, langs het Klein Arsenaal en het Groot Arsenaal, de ijsfabriek De Noordpool en de eerste fase van De Nieuwe Mark. Het soldaten kaartspel met de straattaal van Jan Soldaat zorgt voor een interactieve ‘exercitie’.
  • We ontdekken de oude Haagdijk en het schipperskwartier met alle spannende en eigentijdse verhalen.
Een bivak is pas goed als er goed gegeten en geslapen kan worden
Soldatenspreuk

Maatwerk

Wij bieden altijd maatwerk. Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten dan zorgen we ervoor dat je Foods & Boots beleving perfect aansluit bij je wensen.

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Alles op z’n plek

Community building en placemaking

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753