Skip to content

CrossMark Breda

Ontdek de ontwikkelingen rondom het Havenkwartier, de Belcrum, de Drie Hoefijzers en het station! In verband met de grootte van het gebied aangeboden in twee losse wandelingen:

CrossMark: Havenkwartier en Belcrum

Het Havenkwartier en Belcrum zijn steeds in beweging. De komende jaren wordt het Station- en Havenkwartier getransformeerd tot een nieuw stadsdeel. Ga met ons mee en wordt deelgenoot van de deels gerealiseerde plannen én de nieuwe projecten die op stapel staan voor deze eigentijdse, dynamische, groene stadswijk aan rivier de Mark. Op steenworp afstand van het nieuwe station Breda.

Haveneiland Breda Door TPJ Verhoeven

Foto door TPJ Verhoeven

De wandeling begint bij Veilingkade 15, Breda.

Iedere maand bieden we een gratis wandeling voor individuelen aan. Deze data staan vast. Mocht je op een andere datum of met een groep willen reserveren: bel of mail ons. Samen kijken we naar de mogelijkheden!

Extra informatie

Focus Havenkwartier

  • In het informatiecentrum, gevestigd te Veilingkade 15, hoor je de nieuwe ontwikkelingen in het Havenkwartier; Breda stad aan de Mark.
  • We brengen een bezoek aan de creatieve broedplaats Stek en lopen door de Belcrum met veel industrieel erfgoed.
  • We lopen richting het Stationskwartier en maken een stop in het stationspark met de Rechtbank als eyecatcher
  • Koffie/thee of drankje bij de Veestallen, Brack, Radio Pannekoek of een andere locatie op Stek (niet in de prijs inbegrepen)

CrossMark: Drie Hoefijzers en OV Terminal

De OV terminal als aanjager voor de gebiedsontwikkeling in Drie Hoefijzers Zuid. Het monumentale hoofdkantoor van voorheen brouwerij Drie Hoefijzers is een parel van art déco en gebouwd in de stijl van de Nieuwe Haagse School. Het gebied van voorheen De Faam (bekend van drop en pepermunt) gaat van tijdelijk gebruik over naar een nieuwe bestemming.

We nemen een kijkje in het voormalige hoofdkantoor van de brouwerij, bezoeken de OV terminal en bezoeken het voormalige fabrieksterrein van de Faam, van  industrieel verleden naar een nieuw heden.

Foto: Jan Korebrits

De wandeling begint in bij de Ceresstraat 13.

Iedere maand bieden we een gratis wandeling voor individuelen aan. Deze data staan vast. Mocht je op een andere datum of met een groep willen reserveren: bel of mail ons. Samen kijken we naar de mogelijkheden!

Extra informatie:

  • We bezoeken het station, vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, de Willemstraat en de historische Speelhuislaan. Je hoort met welke ideeën architect Koen van Velzen het station heeft ontworpen.
  • Café brouwerij Frontaal is gevestigd in de oude snoepjesfabriek De Faam, een unieke industrieel ingerichte plek. We komen meer te weten over de slogan van brouwerij Frontaal ‘Beer for Thought’. Bijzonder biertje proeven kan natuurlijk ook er zijn 31 tapkranen. (consumptie zit niet bij de prijs inbegrepen)
  • We nemen een kijkje in het gebied van de voormalige Drie Hoefijzers-brouwerij. Het voormalige hoofdkantoor van De Drie Hoefijzers is een prachtig pand in de stijl van het zakelijk expressionisme en de geschiedenis van het Brouwhuis is letterlijk van het gebouw af te lezen.

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Alles op z’n plek

Community building en placemaking

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753