Skip to content

CrossMark Breda, maak kennis met het Stations- en Havenkwartier

Haveneiland Breda Door TPJ Verhoeven

Foto door TPJ Verhoeven

Gratis rondleidingen

Boek nu een gratis begeleide rondleiding in CrossMark Breda met een bezoek aan het informatiecentrum, Haveneiland met Brack, Stek en Spoorpark .

 • Vrijdag 1 juli 14.00 uur tot 15.30 uur, start informatiecentrum, Veilingkade 15, Breda,
 • Vrijdag 28 oktober 14.00 uur tot 15.30 uur, start informatiecentrum, Veilingkade 15, Breda

Stadswandeling

Het Havenkwartier en Belcrum zijn voor veel mensen nog een onontdekt stukje Breda. De komende jaren wordt het Stations- en Havenkwartier getransformeerd tot een nieuw stuk stad. Ga mee op pad en ontdek de plannen voor deze eigentijdse, dynamische, groene stadswijk aan rivier de Mark. Op steenworp afstand van het nieuwe station Breda. Vanuit Antwerpen, Brussel, Rotterdam en Schiphol en Amsterdam ben je met de trein in een mum van tijd in Breda.

CrossMark Breda is een grote stedenbouwkundige uitdaging, een project met een bruisende toekomst met een nieuw gerechtsgebouw, de verrassende ontwikkeling van de broedplaats Stek voor kleine ondernemingen, de ontwikkeling van de recreatie in de haven van Breda en de spannende invulling in voormalige industriële gebouwen.

Wilt u meer weten, ga met ons mee ‘op reis’ door CrossMark Breda.

Bel of mail ons 076-5154324 of info@bredapromotions.nl

Details

 • Kosten: € 26,00 p.p. inclusief BTW.
 • Duur: 1,5 tot 2 uur.
 • Stadswandeling CrossMark op een datum en tijd naar keuze
 • Maximaal 15 personen per groep, meerdere groepen mogelijk.
 • Startpunt: informatiecentrum CrossMark, Veilingkade 15, 4815 HC , Breda.

Voor scholieren en aan het project gelieerde groepen heeft de gemeente Breda een speciale educatieve korting. Belt u ons even voor informatie. Vier keer per jaar worden er gratis rondleidingen gegeven door het Stations- en Havenkwartier.

Extra informatie

Focus Havenkwartier

 • In het informatiecentrum, gevestigd te Veilingkade 15, hoor je de nieuwe ontwikkelingen in het Havenkwartier; Breda stad aan de Mark.
 • We brengen een bezoek aan de creatieve broedplaats Stek en lopen door de Belcrum met veel industrieel erfgoed.
 • We lopen richting het Stationskwartier en maken een stop in het stationspark met de Rechtbank als eyecather
 • We bezoeken het station,  vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, de Willemstraat en de historische Speelhuislaan.  Je hoort met welke ideeën architect Koen van Velzen het station heeft ontworpen.
 • Koffie/thee of drankje bij de Veestallen, Brack, Radio Pannekoek of een andere locatie op Stek (niet in de prijs inbegrepen)

Focus Drie Hoefijzers

 • We bezoeken het station, vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, de Willemstraat en de historische Speelhuislaan. Je hoort met welke ideeën architect Koen van Velzen het station heeft ontworpen.
 • Café brouwerij Frontaal is gevestigd in de oude snoepjesfabriek De Faam, een unieke industrieel ingerichte plek. We komen meer te weten over de slogan van brouwerij Frontaal ‘Beer for Thought’. Bijzonder biertje proeven kan natuurlijk ook er zijn 31 tapkranen. (consumptie zit niet bij de prijs inbegrepen)
 • Van hip naar nostalgie, want na het bezoek aan brouwerij Frontaal gaan we kijkje nemen in het gebied van de voormalige Drie Hoefijzers-brouwerij. Het voormalige hoofdkantoor van De Drie Hoefijzers is een prachtig pand in de stijl van het zakelijk expressionisme en de geschiedenis van het Brouwhuis is letterlijk van het gebouw af te lezen.

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Alles op z’n plek

Community building en placemaking

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753