Skip to content

Oude Rechtbank, Sluissingel

De gemeente Breda is eigenaar van de voormalige rechtbank aan de Sluissingel en werkt met andere partijen samen aan een nieuwe invulling van het rechtbankkwartier. De opdracht is: Hoe maak je van zo’n groot gesloten en ontoegankelijk gebied een aangename woonlocatie die wordt verbonden met de stad? Zijn de gebouwen die er staan daar geschikt voor of moet je ze slopen?

Diewert Berben van de gemeente zegt het volgende over de oude rechtbank in het magazine van de Gasthuisvelden:

“Slopen is altijd definitief. Weg is weg. En daarvan hebben we in Breda al genoeg pijnlijke voorbeelden. Los van de vraag of je het gebouw ‘mooi’ vindt, heeft het nogal wat unieke erfgoedkwaliteiten die velen niet kennen. Over dertig jaar kijken Bredanaars heel anders naar zo’n gebouw. Ook daar zijn veel voorbeelden van”.

Tot er een definitief besluit is gevallen vinden er in de oude rechtbank pop-up activiteiten plaats.

Breda Promotions heeft het sociaal beheer en coördineert de pop-up activiteiten.

Pop-up activiteiten

Gratis rondleidingen

Twee keer per maand is er een gratis rondleiding die verzorgd wordt door gidsen van Breda Promotions.

Expositie Volg Vrouwe Justitia

Breda Promotions heeft de expositie Volg Vrouwe Jusittia in Breda ingericht. Vrouwe Justitia neemt je mee langs alle gebouwen in Breda waar recht gesproken is. De anekdotes bij de gebouwen geven een mooi tijdsbeeld weer.

Recht in Beeld

Er hangen foto’s van de fotografen Ruben Vlijm en Carl Alexander. De twee fotografen kregen voor de tentoonstelling Recht in beeld de opdracht in elk vijf confronterende beelden hun visie op de toekomst van Het Recht te geven.

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Rechtbank in Breda presenteerde Breda Photo in 2018, in samenwerking met de Stichting LawstreetBreda de tentoonstelling Recht in Beeld in de Willemstraat. Breda Promotions heeft de foto’s daarna gekregen en exposeert ze nu opnieuw in de oude rechtbank.

Sup & Fun

Sup & Fun wordt een nieuwe tijdelijke gebruiker. Met onder andere Stand Up Paddling ontdek je de stad. Kijk op de website voor meer informatie.

Andere projecten

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

De Teruggave

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-2

De stad in

Stadswandelingen en beleef het nieuw vakmanschap

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753