Skip to content

Special
Aan het Werk –  ‘t Zoet

Oktober is de maand van de geschiedenis

nimble_asset_Zoet-02

Aan het Werk

Sjouwen met zakken en sjouwen met bieten kenmerkte het werk op de suikerfabriek ‘Wittouck’ én het zware werk in de fabrieken in de directe omgeving.

Lange werkdagen, arbeid met bittere kou in de winter en bij hoge temperaturen in de (na) zomer. Losse arbeiders, vaste- en vaste losse arbeiders. Héél veel werknemers ook. Duizenden handarbeiders in de industrie van weleer. Werken, Wonen en feesten op het bedrijf, kenmerkte het leven van menig arbeider.

Gerenommeerde namen die verder reikte dan alleen de stad Breda en ook nu nog steeds gespreksstof geven en emoties oproepen : de KWATTA, de ETNA, de HKI, de gasfabriek, Gebroeders Touw, De Drie Hoefijzers en De HERO en nog veel meer bekende bedrijven en merken. Ze waren met elkaar verbonden door het spoor, het water, het werk , de werklui en hun bazen.

Details

Op zondag 3, 10, 17, 24 en 31 oktober zijn er rondleidingen over ’t Zoet met speciaal aandacht voor de industrie van weleer.

Let op: de Aan het Werk tour over ’t Zoet start bij de fotowall aan de Markkade! Dit in tegenstelling tot de reguliere excursie over ’t Zoet.

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Alles op z’n plek

Community building en placemaking

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753