Skip to content

Op zoek naar Bredase begijnen

Vroom maar niet wereldvreemd!

Het heilig boontje, kruiden voor de heksenzalf, spuitkomkommer en Lieve-Vrouwebedstro: de kruiden van het Begijnhof vertellen smakelijke verhalen. In de adembenemende kruidentuin staan maar liefst 300 verschillende kruiden en er is een bleekweide.

‘Begijnen deden vele goede werken maar waren ook niet altijd even braaf’. Ga met ons op zoek naar Bredase begijnen. Op het lieflijke Begijnhof vindt u een 35-tal begijnenhuizen en een prachtige kapel. Met een beetje verbeelding zie je de begijnen nog over het hof gaan. Een grote poort beschermde de begijnen en zonder toestemming ging niemand het hof op of af.

Je kunt een kijkje nemen in het authentieke poortgebouw met een bijzondere collectie poppenhuizen als verstilde tijdsbeelden. Indien mogelijk gaan we ook op bezoek bij een bewoonster van het hof.

Rondom het Begijnhof ligt een stadspark: het Valkenberg, het Kapucijnenhof met een verwijzing naar het kloosterleven, de Waalse kerk: de oude begijnenkerk, de beeldentuin Willem Merkxtuin grenzend aan prachtige Hofhuizen.

Details

  • Kosten: €29,00 p.p. inclusief BTW met een minimum van 10 personen. 
  • Inclusief: entree Miniaturen-en Poppenhuismuseum Breda en Begijnhofmuseum. Begijnen likeurtje.
  • Extra: koffie met Breda’s appelgebak in de Waalse kerk € 5,00 p.p.
  • Duur: 2 uur.
  • Aantal personen: minimaal 10. Ben je met meer dan 15 personen dan berekenen we een korting. Ben je met minder dan 10 personen, maar wel bereid om voor 10 personen te betalen dan ben je natuurlijk van harte welkom met een kleiner gezelschap.
  • Startpunt: poort Begijnhof Breda, Catharinastraat 23, Breda.
Als tradities verdwijnen, gouverneurs en begijnen. Wat zal het worden? Een ordeloze horde.
Breda Promotions

Maatwerk

Wij bieden altijd maatwerk. Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten dan zorgen we ervoor dat je Op zoek naar Bredase begijnen beleving perfect aansluit bij je wensen.

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Alles op z’n plek

Community building en placemaking

nimble_asset_BP-Iconen-3

Erbij zijn

Evenementen

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753