Misdaad & Straf


Onpartijdig, voorzichtig en standvastig

Ga met ons mee op een reis door de tijd en beleef misdaad en straf door de eeuwen heen. Misdaad en straf is van alle tijden, maar tijden veranderen. Tijdens deze wandeling vertellen wij over hoe men vroeger en vandaag naar misdaad kijkt en hoe de manier en betekenis van straffen zich heeft ontwikkeld. Een interessante wandeling vol bijzondere locaties en bizarre feiten.

Arrangement Misdaad & Straf

Voor uw beeldvorming vindt u hieronder een programma. Tijden en bezoeklocaties zijn optioneel, wij bieden altijd maatwerk.

14.00 uurOntvangst op de Grote Markt in centrum Breda. Hét podium van misdaad en straf.
14.15 uurBezoek Stadhuis en Catacombe. Hier wachtte men op rechtspraak en executie. Onder toeziend oog van Vrouwe Justitia volgen wij de route van verdachten en misdadigers.
14.40 uurHet Stadserf. Hier bezoeken we onder andere het Veiligheidshuis. In dit oude politiebureau gaat men een stap verder in de aanpak van criminaliteit.
15.15 uurOp ‘water en brood’ in onze ‘raadszaal’. Onder het genot van een traktatie bekijken we de oude gevangenentoren, stadspoort en een documentaire over de Koepel gevangenis.
16.00 uurWe volgen de weg van de oude stadswallen. Waar gevangenen eerst werden opgesloten in een kleine gevangenentoren moesten zij later garen spinnen in het spinhuis.
16.30 uurVia de Hoofdwacht, waar het vroeger al een drukte van jewelste was, lopen we terug naar de Grote Markt.
Vaste kosten voor dit arrangement zijn €21,00 p.p.

Het arrangement duurt 2,5 á 3 uur. U wordt rondgeleid door een van onze gidsen. Wij trakteren u op ‘water en droog brood’, wat niets minder betekent dan een heerlijke biologische boterham met een misdadig lekker biertje. (Minimum van 10 personen.)

Maatwerk

Heeft u wensen, vragen of opmerkingen? Laat ons met u mee denken zodat dit Misdaad & Straf arrangement perfect aansluit bij uw gezelschap.

 

Bel of mail ons voor meer informatie.