Miniaturen-en poppenhuismuseum Breda


Klein, kleiner, kleinst… U gelooft uw ogen niet!Poster-online

De fascinatie voor de wereld in het klein is van alle tijden. Welgestelde mensen spendeerden soms evenveel geld aan hun hobby als aan hun eigen woning. In onze verzameling miniaturen ziet u de maatschappij aan u voorbij trekken, alsook de rol die mensen hierin gespeeld hebben. Bezoek het poortgebouw op het Begijnhof, proef de sfeer en beleef de passie!

U vindt in ons museum een origineel begijnenhuisje, een stoffenwinkel uit de jaren ’50 en een oud bruin Bredaas café. Maar ook het poppenhuis van Marjan Drukker, een volledig ingericht grachtenpand in art-deco stijl. Een stille getuige van de tragiek rondom een Joodse familie, in ons museum vertellen wij u over deze ontroerende geschiedenis. Nieuw in 2016 is de prachtige collectie van een 15 tal ‘Anton Pieckhuisjes’. Deze sprookjesachtig verzameling verwondert en vermaakt.

Geniet van een heerlijk kopje koffie of thee en bekijk de uitgebreide film die u meer vertelt over het begijnhof en het tot stand komen van de collectie.

Bezoek

In het authentieke poortgebouw waar vroeger niemand zonder toestemming het hof op of af ging, bent u nu van harte welkom bij Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda

Onder verantwoordelijkheid van
Stichting Cultuurbehoud Breda
Catharinastraat 23
4811 XD Breda
Let op: het museum is helaas niet per rolstoel toegankelijk.

 

Openingstijden:
maandag13.00 uur tot 16.30 uur
dinsdag t/m zaterdag10.00 uur tot 16.30 uur
zondag13.00 uur tot 16.30 uur
entree€ 3,50 inclusief koffie / thee / begijnendrankje
kinderen tot 12 jaargratis, onder begeleiding
groepenop aanvraag