Industrieel erfgoed Breda


Breda Promotions neemt u mee op stap langs het industrieel erfgoed van Breda. Het industrieel erfgoed bevindt zich voornamelijk in het stationsgebied van Breda en de wijk Belcrum.

Hoogtepunten van de route zijn o.a. het kantoor van De Driehoefijzers in de stijl van het zakelijk expressionisme, het interieur bestaat uit prachtige art-deco elementen. Een ander, letterlijk hoogtepunt, is de watertoren in de bouwstijl Amsterdamse school.

Een cappuccino of een speciaal biertje drinken in een bijzonder industrieel erfgoed gebouw het kan allemaal. Bijvoorbeeld bij  Beers & Barrels of bij het brouwcafé van brouwerij Frontaal.

Waarom bevindt zich het industrieel erfgoed bij het station?  Het meest geschikte gebied voor de vestiging van industrieën in Breda, na het verdwijnen van de vestingwallen (vanaf 1870), was de Belcrumpolder. Het nabij gelegen station en de rivier de Mark garandeerden goede verbindingen. Bekende fabrieken zoals de snoepjesfabriek De Faam, bierbrouwerij De Drie Hoefijzers, conservenfabriek Klavers-Jansen en machinefabriek Backer en Rueb verhuisden vanuit de binnenstad naar deze nieuwe plek.


Bel 076-5138753 of mail ons voor de mogelijkheden.