Foods & Boots, Breda als garnizoensstad


De 4.000 stappen route Foods & Boots! Stap in het militair verleden van Breda.

De wandeling Foods & Boots vertelt het verhaal over Breda als garnizoensstad, waar Bredanaars van en voor het leger leven. We lopen langs belangrijke militaire gebouwen van de stad en vertellen over de geschiedenis van dit militair erfgoed. Daarnaast is er aandacht voor ambachtslieden en industrie die door de eeuwen heen geprofiteerd hebben van het leger in de stad.  Denk hierbij aan chocolade, bier, aardappels, groente en fruit. Proeven kan natuurlijk ook!

We starten in het nieuwe ontwikkelingsgebied in de binnenstad de Gasthuisvelden, waar ruimte aan de stad wordt  toegevoegd door het ont­sluiten van een kazerneterrein en de verbinding met rivier de Nieuwe Mark afgerond gaat worden.


Details

  • De kosten voor dit arrangement zijn € 26,00 p.p. met een minimum van 10 personen. Duur van de wandeling is twee uur.
  • Bent u met meer dan 10 personen dan berekenen we een korting voor u.
  • Bent u met minder dan 10 personen en bereid om voor 10 personen te betalen dan bent u natuurlijk van harte welkom met een kleiner gezelschap.

Arrangement Foods & Boots, Breda als garnizoensstad

Voor uw beeldvorming vindt u hieronder een programma. Tijden en bezoeklocaties zijn optioneel, wij bieden altijd maatwerk.

14.00 uurOntvangst in het informatiecentrum van De Teruggave (oude Belastingkantoor) met koffie/thee en een chocolademuffin.
14.30 uurDrie korte filmpjes nemen u mee in het verhaal Foods & Boots.
14.45 uurWandeling Foods & Boots. Het kaartspel ‘De straattaal van Jan Soldaat’ zorgt voor een interactief element tijdens de mililtaire stappentour. Bezoek aan Chassétheater en Chassépark. Tussendoor wacht u nog een chocolade verrassing!
16.00 uur We eindigen de wandeling met een drankje geheel in stijl:  Het ‘Bonsoirtje’ !

Bel 076-5138753 of mail ons voor de mogelijkheden.