CrossMark Breda, maak kennis met het Stations- en Havenkwartier


Direct reserveren!

Het Havenkwartier en Belcrum zijn voor veel mensen nog een onontdekt stukje Breda. De komende jaren wordt het Stations- en Havenkwartier getransformeerd tot een nieuw stuk stad. Ga mee op pad en ontdek de plannen voor deze eigentijdse, dynamische, groene stadswijk aan rivier de Mark. Op steenworp afstand van het nieuwe station Breda. Vanuit Antwerpen, Brussel, Rotterdam en Schiphol en Amsterdam ben je met de trein in een mum van tijd in Breda.

CrossMark Breda is een grote stedenbouwkundige uitdaging, een project met een bruisende toekomst met een nieuw gerechtsgebouw, de verrassende ontwikkeling van de broedplaats Stek voor kleine ondernemingen, de ontwikkeling van de recreatie in de haven van Breda en de spannende invulling in voormalige industriële gebouwen.

Wilt u meer weten, ga met ons mee ‘op reis’ door CrossMark Breda

CrossMark Breda arrangement

  • In het informatiecentrum, gevestigd in Electron, hoort u de nieuwe ontwikkelingen in het Havenkwartier; Breda stad aan de Mark.
  • We brengen een bezoek aan de creatieve broedplaats Stek en lopen door de Belcrum met veel industrieel erfgoed.
  • We lopen richting het Stationskwartier en maken een stop in het spoorpark met de Rechtbank als eyecather
  • We bezoeken het station,  vanaf het dak heeft u prachtig uitzicht op de omgeving, de Willemstraat en de historische Speelhuislaan.  U hoort met welke ideeën architect Koen van Velsen het station heeft ontworpen. Hij werd architect van het jaar 2016!

De rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur. Kosten zijn 20,00 p.p. inclusief BTW

(minimum van 10 personen.)

Voor scholieren en aan het project gelieerde groepen heeft de gemeente Breda een speciale educatieve korting. Belt u ons even voor informatie.
Vier keer per jaar worden er gratis rondleidingen gegeven door het Stations- en Havenkwartier.

Extra’s

In overleg kunnen we uw rondleiding uitbreiden met een bezoek aan een aantal bijzondere locaties.

  • Bezoek aan het prachtige monumentale brouwerijkantoor van de voormalige Drie Hoefijzers bierbrouwerij
  • Koffie/thee/vergaderlocatie

Wanneer gaat u mee?

De data van de rondleidingen waaraan u gratis deel kunt nemen in 2020 vindt u hieronder. Alle rondleidingen beginnen om 14.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur. Startpunt: Informatiecentrum CrossMark Breda gevestigd in Electron, Belcrumweg 19. Reserveer hier direct uw rondleiding.

  • vrijdag 20 maart
  • zaterdag 13 juni
  • vrijdag 18 september
  • zaterdag 31 oktober

 


Bel 076-5138753 of mail ons voor de mogelijkheden.