Begijnenarrangement: op zoek naar Bredase begijnen


Vroom maar niet wereldvreemd!

Het ‘heilig boontje’, kruiden voor de heksenzalf, spuitkomkommer en Lieve-Vrouwebedstro: aanhoor de vermakelijke verhalen. Ga met ons op zoek naar Bredase begijnen en we nemen u mee op een informatief arrangement doorspekt met luchtige anekdotes.“Begijnen deden vele goede werken maar waren ook niet altijd even braaf”.

Op het lieflijke Bredase Begijnhof vindt u een 35-tal begijnenhuizen, een prachtige kapel, een adembenemende kruidentuin met maar liefst 300 verschillende kruiden en een bleekweide. Met een beetje verbeelding ziet u de begijnen nog over het hof gaan. Een grote poort beschermde de begijnen en zonder toestemming ging niemand het hof op of af.

U kunt een kijkje nemen in dit authentieke poortgebouw, waarin diverse gangetjes u van het ene naar het andere kamertje voeren. Indien mogelijk gaan we ook op bezoek bij een bewoonster van het hof. Een film over het begijnenleven maakt uw beeld compleet.

Miniaturencollectie

In het poortgebouw zult u versteld staan van een lang verborgen miniatuurcollectie met typisch Hollandse tijdsbeelden. Klein, kleiner, kleinst: u gelooft uw ogen niet. Hier vindt u een hoedenwinkeltje, een Bredaas cafeetje, de inrichting van de kerk op het begijnhof en een bibliotheek met 826(!) boeken.

 

Begijnenarrangement

Vaste kosten van dit bijzondere arrangement
Uitleg begijnhof en kruidentuin, bezoek begijnhofmuseum, karakteristieke poorterswoning en miniaturenkabinet, begijnendrankje€ 23,00 p.p.
Minimaal 10 personen€ 230,00

Bent u met meer dan 10 personen dan berekenen we een korting voor u.

Bent u met minder dan 10 personen en bereid voor 10 personen te betalen, dan bent u natuurlijk van harte welkom met een kleiner gezelschap.

Duur van dit arrangement is 2 uur.

Extra’s

U kunt ervoor kiezen het arrangement uit te breiden

  • Koffie met Breda’s appelgebak € 5,00
  • een ‘begijn’ die op haar Keltische harp speelt €75.00

 

Bel of mail ons voor de mogelijkheden.