Skip to content

La Vuelta Holanda

Op zondag 16 augustus 2020 zou Breda het peloton wielrenners van La Vuelta verwelkomen. Nadat bekend werd dat de La Vuelta Hollanda niet verreden kon worden heeft La Vuelta Hollanda de start van de Ronde van Spanje 2020 met pijn in het hart teruggeven aan de Spaanse organisatie. De renners zouden zich presenteren door met de fiets aan de hand  door de Grote Kerk te lopen.  Het Rondje om de kerk  is een bekende term in de wielersport. Het Rondje om de kerk is een criterium; een wielerwedstrijd op een volledig afgesloten parcours. De rondjes zijn kort zodat de toeschouwers de wielrenners vaak kunnen zien.

Breda Promotions geeft ondanks de afzegging toch een wandelroute uit met de titel:  Spaans Rondje Breda.

Spaans Rondje Breda is een wandeling met als thema: De band tussen Spanje en Breda.

De route gaat door de Bourgondische stad Breda, waar je tijdens het wandelen wordt betoverd door de luxe van het Bourgondische hof en gefascineerd raakt door het politieke spel van macht. 

 

Spaans rondje Breda

Met de folder Spaans rondje Breda zetten we de relatie tussen Breda en Spanje letterlijk op de kaart! De route gaat door de stad Breda, langs historische gebouwen en bijzondere kunst, door verstilde hofjes en een eeuwenoud park. Je wordt meegenomen in het echte verhaal: een serieuze verhouding tussen Breda en Spanje, dat als een kibbelend stel elkaar eigenlijk niet kan missen en heimelijk waardeert. Wie zijn de hoofdrolspelers? Een Spaanse koningin, de heren van Nassau, de koning van Spanje, een Spaanse bevelhebber, ridders in de Orde van het Gulden Vlies, stoere soldaten, een Spaanse kunstenaar en markante Bredanaars.

De folder biedt nog meer: een plattegrond, leuke weetjes, Brabantse wielergeschiedenis, interessante bezoeklocaties en foodtips!

De folder Spaans rondje Breda is vanaf medio juli  2020 verkrijgbaar bij het Miniaturen- en Poppenhuismuseum Breda: Catharinastraat 23 (poortgebouw Begijnhof), De Teruggave: Gasthuisvelden 11.

www.lavueltaholanda.com

Lees ook het artikel van BNdeStem.

Andere evenementen in Breda

Evenementen waaraan wij bijdrage leveren aan de organisatie.

nimble_asset_BP-Iconen-3

Open Monumentendag 2020: Elk monument een leermonument.

Wat we nog meer doen

Je kent ons misschien van de verrassende stadswandelingen die we al jarenlang organiseren. Dat blijven we doen. Maar Breda Promotions doet meer.

nimble_asset_BP-Iconen-1

Alles op z’n plek

Community building en placemaking

nimble_asset_BP-Iconen-2

De stad in

Stadswandelingen en beleef het nieuw vakmanschap

nimble_asset_BP-Iconen-4

Op de hoogte

Stadvernieuwing en culturele trendwatching

Voor wie

Bel of mail en kom in contact met Breda Promotions.

076-5138753