Vrouwen rond van Gogh


Geloof, hoop en ware liefde van een kunstschilder

In deze verrassende stadswandeling maakt u spelenderwijs kennis met de familie van Vincent van Gogh. U hoort meer over de vrouwen uit zijn leven; zijn moeder, zijn zussen, zijn tantes alsook over vrouwen waarnaar hij doorlopend ‘op jacht’ is.

Breda

Met de beroeping naar Breda van opa van Gogh als predikant in de Grote Kerk begint de geschiedenis van Vincent in Brabant. De familie wil een voorbeeld zijn maar ook bij hen wisselen goede en slechte tijden elkaar af. Tijdens de stadswandeling spelen we het ‘familie’spel met een ondeugende knipoog naar toenmalige waarden en normen. We stappen in het schilderij De aardappeleters en prikken een vorkje mee. We gaan op zoek naar in Breda verloren geraakte schildersdoeken en komen bij het woonhuis van moeder Anna van Gogh. We horen haar vaak ongeruste stem en maken kennis met Jo Bonger, de schoonzus van Vincent. Dit alles laten we bezinken met een heerlijk Vincent van Gogh biertje.

Arrangement Vrouwen rond van GoghVincent en Sien

Vaste kosten voor dit arrangement zijn €26,00 per persoon.
Het arrangement duurt ongeveer 2 uur. U wordt rondgeleid door een gids en krijgt entree tot de Grote Kerk en het Grand Theatre. We vertonen de korte film ‘denkend aan Brabant’ en u kunt deelnemen aan de ‘Vincent van Gogh experience’. Daarnaast trakteren we u op een speciaal Vincent van Gogh biertje.
(Minimum van 10 personen.)

Extra’s

Geprikkeld door het verhaal over Vincent en ‘zijn’ vrouwen? Lees meer! In het miniaturen- en poppenhuismuseum op het Begijnhof is nu ook het prachtig geïllustreerde boek ‘Vrouwen rond Van Gogh’ te koop voor €9,95.

Klik hier om alvast meer te horen over de verschillende Vrouwen rond van Gogh.

Maatwerk

Heeft u wensen, vragen of opmerkingen? Laat ons met u mee denken zodat uw Vrouwen rond van Gogh arrangement perfect aansluit bij uw gezelschap.

Bel of mail ons voor meer informatie.